Lagere premie door camera in je auto

cameraHet komt erop neer dat je het Big Brother verhaal krijgt, er wordt meegekeken met je rijgedrag en wanneer je veilig rijdt kan je korting krijgen op je premie. Dat is het idee van de nieuwe verzekeraar Fairverzekering. Wanneer je netjes rijdt kan je zo tot 35% korting krijgen op je premie, iets wat enorm kan schelen in de kosten.

De toekomst

Het wordt gezien als de toekomst, verzekeraars die het gedrag van hun verzekerden gaan bestuderen. Denk hierbij aan een kastje in de auto om je autoverzekering maar ook polsbandjes en horloges om bijvoorbeeld je zorgverzekering te ondersteunen. Big Brother is watching you, en het lijkt steeds meer de realiteit van iedere dag te worden. Het zijn technische ontwikkelingen die de big-data-trend zich steeds verder laten ontwikkelen. Er wordt wel gekscherend gezegd door steeds meer mensen dat we straks een chip in ons lijf ingespoten krijgen bij geboorte en dat daar dan alle gegevens opstaan die nodig zijn? Met de huidige technologie is dat nog net niet mogelijk (al zijn de wetenschappelijke ontwikkelingen vast al zover) maar bieden de smartphones al een enorme uitkomst. De meeste mensen hebben er eentje, en er zullen genoeg mensen zijn die wanneer ze korting op hun verzekering kunnen krijgen een app of armbandje zullen accepteren waarmee de verzekeraar de gegevens kan verkrijgen die nodig zijn om de korting te kunnen krijgen. Het klinkt niet eens gek dat een zorgverzekeraar de bloeddruk van een patiënt ieder moment dat ze willen kunnen zien omdat de patiënt een horloge of armbandje draagt. Maar willen wij het volk in dat soort hokjes gestopt worden – dat is de grote vraag. Hoewel veel mensen het hier naar de verwachtingen niet mee eens zullen zijn, zal geld een grote factor spelen hierin. Korting kan een magisch woord zijn.

Privacy word duur betaald

In de toekomst zal het zo zijn dat privacy duur wordt, je zult gaan betalen voor het feit dat bijvoorbeeld je verzekeraar je gegevens niet in kan zien. Je zou kunnen zeggen dat het een zorgelijke ontwikkeling is, maar wie eerlijk gaat kijken kan zien dat je al op alle mogelijke en bijna onmogelijke manier gevolgd kunt worden. Toch zijn medische gegevens een heikel punt, ze kunnen niet zomaar vrijgegeven worden en zeker niet zonder toestemming, vandaar de verlaging van de premie – zij krijgen hun gegevens en jij krijgt korting. Maar voordat we overgaan naar horror verhalen, zover is het nog niet en gelukkig maar. Wil jij wel gaan kijken naar je zorgverzekering omdat je wellicht over wil gaan stappen? Klik hier voor meer informatie.