Microsoft komt met smartwatch

Het einde van een tijdperk?

Het einde van een tijdperk?

Als Microsoft zijn beloftes nakomt, dan komt er binnen enkele weken een smartwatch uit die zowel werkt op Android, iOS en Windows Phone. Leuk nieuw speelgoed dus als het allemaal zo goed werkt als er beloofd wordt. De smartwatch zou geschikt zijn voor meerdere platformen dus en de batterij duur zou rond de twee dagen komen te liggen, al is dat altijd afhankelijk wat je ermee doet…

Android

Er zijn al wel veel Android smartwatches op de markt te vinden, liefhebbers van Apple moeten nog wachten tot 2015 om een smartwatch te kunnen aanschaffen gericht op enkel en alleen iOS. In de tussentijd komt Microsoft dus met een smartwatch die geschikt is voor alle platformen. Het is niet het eerste ontwerp waarbij Microsoft tussen de verschillende platformen werkt, Microsoft Office bijvoorbeeld, is ondertussen ook te gebruiken op de iPad om een voorbeeld te noemen.

Lange batterijduur

Het is een bijzonder apparaat zoals het er naar uit gaat zien, niet alleen heeft het een batterijduur die gemiddeld een dag langer meegaat dan de gemiddelde smartwatch op het moment. Het feit dat het horloge te synchroniseren valt met meerdere besturingssystemen is uiteraard ook bijzonder te noemen. Een ding is zeker de naam en prijs van het toestel zijn nog niet bekend, wel is het een aanname dat het toestel nog voor de feestdagen op de markt komt. Iets wat een slimme zet zou zijn!