Technologie en daten

techLaten we eerlijk zijn de smartphone heeft heel veel veranderd aan ons dagelijks leven en dus ook aan ons liefdesleven. We dumpen mensen per sms, zenden sexy foto’s van onszelf via Whatsapp en hoeven niet meer te bellen met iemand om te kunnen communiceren. Het moet niet heel veel gekker worden, of we hoeven iemand helemaal niet meer persoonlijk te zien alvorens we amoureus gaan doen.

Mag ik je nummer?

De zin mag ik je nummer is al heel lang een zin de geassocieerd wordt met versieren, toch heeft de zin in de loop der jaren een heel andere betekening gekregen. Waar je eerder naast de telefoon aan het wachten was en dan hebben we het over een vaste lijn, geef je nu je mobiele nummer en wissel je meteen whatsappjes uit. Je hoeft niet meer dagen te wachten tot je date je een keer belt, in de meeste gevallen wordt er dezelfde avond nog weer heen en weer geappt. Daarnaast moeten de sociale media ook niet onderschat worden, even je Facebook pagina geven aan iemand kan ook al genoeg zijn om aan een date te komen. De chat functie van Facebook heeft al genoeg mensen het hoofd op hol gebracht en genoeg relaties laten beginnen en vast ook beëindigd.

Vroeger toen alles beter was

Er is een tijd geweest dat je wanneer je een relatie wilde verbreken dat je dit persoonlijk deed. Ook al moest je er kilometers voor rijden het was not done om dit per brief of telefoon te doen. Tegenwoordig is dat wel wat anders een relatie begint online en wordt online beëindigd soms zonder elkaar ooit gezien te hebben. Datingsites vliegen ook de lucht uit, hier kan je er eentje vinden om ze te vergelijken. Nee technologie heeft een groot aandeel gehad in een veranderd liefdesleven. In veel dingen ter goede, want je kunt veel gemakkelijker contact onderhouden met iemand. Maar ook in veel dingen dat je je af kunt vragen of mensen nog wel weten hoe het hoort. Vroeger toen je nog briefjes doorgaf in de klas van ik vind jou leuk… is nu verandert in whatsappjes rondsturen. Als je een beetje pech hebt mag je je telefoon niet gebruiken in de klas en ben je alsnog aangewezen op verouderde methodes!