Wereldeconomie op zijn kop door digitalisering

technoHet schijnt dat in de komende twintig jaar de economieën van diverse landen meer zal veranderen door de technologie dan dat deze in de afgelopen vijftig jaar veranderd is. Dit is een stelling die prof. Dr. Willem Vermeend zal gaan onderbouwen tijdens zijn oratie die op 7 oktober aanstaande plaats zal vinden om 16:00 uur in het Parkstad Limburg Theater te Heerlen.

Smartphones en innovatie

In het komende decennium zal de wereldeconomie drastisch veranderen in een enorm snel tempo. De ontwikkelingen van technologie gecombineerd met het internet zullen hier een grote rol in gaan spelen. Het mobiele internet is hier een reden van te noemen en wordt zelfs al aangeduid als de “smartphone-economie”. Daarnaast worden er machtsverschuivingen verwacht, opkomende economieën als India, China, Rusland en Brazilië zullen het de westerse industrielanden knap lastig aan maken. Daarbij worden wij als klanten steeds veeleisender, en zullen we dat duidelijk naar voren laten komen. Wanneer je als bedrijf je niet aan kunt passen aan de digitalisering ben je gedoemd, en op die manier zijn er in de afgelopen jaren al diverse bedrijven gesneuveld. Denk hierbij aan de detailhandel, boekenwereld, muziekindustrie en de reissector.

Alles gaat online

Bijna alles gaat tegenwoordig online, als je als bedrijf je daar niet op aan kunt passen, dan zullen de nieuwe technologieën je boven het hoofd gaan groeien en uiteindelijk de das om doen. Bezoek de websites die het verschil maken, en de oratie in Heerlen om een duidelijker beeld te kunnen krijgen van dit opkomende probleem. Wat voor de bedrijven die inzetten op deze groeiende markt juist een winstfactor zal betekenen. Zo is het altijd geweest de een zijn dood is de ander zijn brood.